Draagdoek

Je baby dragen in een draagdoek

Zoek je op het internet naar een goede en betaalbare draagdoek, dan kom je al snel allerlei soorten, merken en maten draagdoeken en draagzakken tegen. Wat is voor jou de beste draagdoek en welke kies je dan en dan vooral waarom? Hoe lang je zoekt des te meer je in verwarring raakt. Daarom hebben we de feiten helder op een rij gezet, zodat jij makkelijk kunt beslissen.

Draagdoek

Een draagdoek knoop je om. Daarom zit hij goed om de drager en het kind en past hij altijd. Grofweg kun je bij draagdoeken kiezen uit 2 varianten: van rekbaar doek, of van geweven doek.
Een rekbare doek is een lange lap, vaak van tricot. De doek is zacht en comfortabel. Je knoopt hem eerst om en zet vervolgens je kind erin. Dat knopen moet strak, zodat de doek met je kind erin niet uitzakt. Het kind draag je op de buik. Een rekbare doek is bedoeld voor jonge baby’s tot 9 à 10 kg.
Een geweven draagdoek rekt alleen diagonaal. Daardoor geeft hij meer steun. Er zijn korte en lange varianten. Je kunt je kind erin dragen vanaf de geboorte tot aan de kleutertijd. Dragen kan op je buik, maar later ook op je rug of heup.

Welk type grootte en hoe je hem het best kunt knopen, hangt onder meer af van je postuur en lengte.

Vanaf geboorte je baby dragen

Welke draagdoek of draagzak de voorkeur heeft, is verder vooral een kwestie van uitproberen. In principe kunnen baby’s al vanaf de geboorte in een doek. Er moet wel aan een paar voorwaarden worden voldaan: Je kind moet voldoen aan het minimale gewicht en het gezicht van je kind moet vrij zijn. De Graaf: ‘Maar overleg in bijzondere situaties, zoals een premature baby of een baby met een beperking, altijd even met de behandelend specialist. Eventueel in combinatie met een consult bij een draagdoekconsulent.’

Draagdoek Pure Baby Love
Draagdoek Pure Baby Love

Kopen en kooptips.

We hebben de informatie voor je samen gevat en hopen dat het nu allemaal wat duidelijker wordt.